Június 1-től a LEGO Store-okban, augusztus 1-től pedig mindenhol megvásárolható a LEGO Tehnic készlet elemeiből összeállított Ferrari Daytona SP3-as, amelyhez könnyebb hozzájutni, mint a mindössze 599 példányban készülő eredetihez. A 3778 elemből összeállítandó, 59 cm hosszú modell exkluzív, hiszen egyedi járműazonosítót kap, amelynek a segítségével dedikált online tartalmakhoz lehet majd hozzáférni.

Amíg a LEGO Ferrari Daytona SP3-asért 149 990 Ft-ot kérnek, külön 29 990 Ft-ért lehet majd megvásárolni a limitált darabszámban nyomott, a maranellói és billundi fejlesztők együttműködéséről szóló, LEGO Technic Ferrari Daytona SP3: A tökéletesség netovábbja című könyvet. Az oldalakon az igazi autó fejlesztéséről is exkluzív információkat lehet majd megtalálni.

„Érdekes volt látni, ahogy két különböző designkultúra egyazon közös cél felé haladt. A legapróbb részletekbe menő gondosság igazán lenyűgöző volt” – nyilatkozta Carlo Palazzani, a Ferrari sportautók külsejéért felelős formatervező, akivel interjút lehet olvasni a könyvben.