Hűtőrácsból nagy méretű lámpatestté alakul át a tigrisorr motívum a Kia villanyautóin, legalábbis ez a legszembetűnőbb változás a Futuron nevű szabadidő-kupé orrán, amely a márka akkumulátoros-elektromos autóinak kitalált új formavilágot mutatja nekünk – elsősorban a kínai vásárlóknak, hiszen a sanghaji China International Import Expo kiállításon mutatták be a tanulmányt.

Átalakulnak az arányok, a sarkokba tolják ki a kerekeket, a 4850 mm-es hosszhoz 3000 mm-es tengelytávolság tartozik, a karosszéria lapos, hiszen az emelt hasmagasság mellett is mindössze 1550 mm-es tetőzik a SUV-kupé. Látványosan megformált lemezfelületeket alakítottak ki, az övvonal felett csupa üveg a felépítmény – a szélvédő előrenyúlik az orrig -, és egész jól elrejtették a 4-es szintű önvezető technológiához szükséges érzékelőket, köztük a LIDAR érzékelőt.

A technikáról annyit árultak el, hogy a padló alá helyezett akkumulátor négy darab kerékagy-villanymotort szolgált ki, de teljesítmény- és hatótáv-adatokat már nem közöltek. A belső térben is megjelenik a kívül is tetten érhető sárkánybőr-minta, önvezető mód aktiválásakor ággyá alakulnak az első ülések és a kormánykerék visszahúzódik.