Eredetileg a városi kisautók kapcsán kezdett PSA-Toyota közös munka 2013-ban lépett a következő szintre, amikor a közepes méretű haszonjárművekre is kiterjesztették azt – a Toyota Proace megjelenése volt az első jele annak, hogy a következő generációs modellnél már nem a Fiat-tal szövetkeznek a franciák. Ahhoz, hogy ez a váltás egyértelmű legyen, a Citroën (Jumpy helyett Space Tourer) és a Peugeot (Expert helyett Traveller) is nevet vált, egyedül a Toyota tart ki a Proace mellett.

A PSA márkák névváltásában az is szerepet játszhat, hogy szeretnék előtérbe helyezni a személyszállító- illetve személyautó változatokat, a piacnak ebben a szegmensében eddig hagyományosan a német gyártók vitték a prímet. Első körben egyébként csak külső képeket és videókat közöltek az új típusról, amelynek utasteréről egyelőre annyi információ van, hogy akár 9 személyes is lehet, és hogy a nagy méretű üvegtető a második-harmadik üléssor fölött helyezkedik el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezúttal nem csak a hűtőrács, de az egész orr az egyes márkák arculatához van igazítva, ugyanez már nem mondható el a befejezésről, ahol csak a márkajelzés egyedi mindhárom változatnál – a fölfelé nyíló nagy ajtónál külön nyitható a hátsó szélvédő, a személyszállító változatnál minden bizonnyal kétszárnyú ajtó lesz az alap. A ránézésre meglepően hosszú tengelytávolságú karosszéria egy- vagy két tolóajtóval is elérhető lesz, a teherautó változatok dobozos és járóképes alváz formában jönnek az eddigiekhez hasonlóan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindhárom autó a PSA konszern tulajdonában lévő Sevelnord üzemben készül majd, ahol a munkások is csodálkozva nézték az első Peugeot prototípust, hiszen azt nem ők rakták össze a szerelősoron. A nagyközönség számára a Genfi Autószalonon lesznek először megtekinthetőek az újdonságok, amelyek forgalmazása 2016 nyarán indul. A technikai tartalomról egyelőre nincs hír, de minden bizonnyal a PSA konszern BlueHDi motorjai közül lehet majd választani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!