A Genfi Autószalonon érkezik meg Európába a Kia Optima frissítés, az átalakított megjelenés mellett a motorkínálatot is átalakítják. Új formájú az első lökhárító, hátul LED-es lámpák világítanak, új a Runway Red fantázianevű fényezés és a 16, 17 vagy 18 colos felnik.

Az utastérben új kormánykerék, selymesfényű króm műszerfaldíszléc és barna belső hangulat jelenti az újdonságot. Fáradtságfigyelő jelenti az újdonságot a vezetőtámogató rendszerek között, a 7 vagy 8 colos képátlójú érintőképernyővel rendelkező fejegység is gyorsabb hardvert kapott.

Az 1,7-es helyére lép az 1,6-os U3 motorkódú dízel, amely 136 LE/320 Nm teljesítménnyel rendelkezik és megfelel az Euro 6d TEMP előírásoknak is. A benzines kínálatban újdonság a 163 lóerős 2,0 literes szívómotor fölé érkező, 180 lóerős 1,6-os turbómotor, amelyet 7 fokozatú duplakuplungos váltóval adnak. Újdonság az üzemmódválasztó, amellyel Eco, Comfort, Sport és Smart közül lehet választani, ez a gázreakció mellett a kormányrásegítés mértékére is hatással van. A harmadik negyedévben kerül a kereskedésekbe a megújult Kia Optima Európában.