A digitalizációnak nem csak előnyei vannak, a Continental fejlesztői például úgy látják, hogy az új technológiák jóvoltából az autók nem csak helyváltoztatásra szolgálnak majd, de munkahelyek is lesznek, illetve rögtön a munkahelyi stresszt is ki lehet majd pihenni bennük. Az Ambienc3 elnevezésű, egy veterán VW Transporterből épített tanulmánnyal példázzák az új korszak járművét, a formabontó belső teret ráadásul fenntartható forrásból származó anyagokból valósították meg.

A szégyenlős technológia itt is megjelenik, azaz csak akkor jelennek meg a visszajelzők és kezelőszervek, ha szükség van rájuk. Van ugyan például kormánykerék, de mivel önvezető járműről van szó, annak használata opcionális. Az egyes funkciókat anyagválasztással és hangulatvilágítással is elkülönítik egymástól, vannak nehezen koszolódó, kopásálló burkolatok, de márványmintás 3D-nyomtatással készített anyagokat is használnak, a műszerfal pedig nem fából készült, csak az eredetihez hasonló megjelenésű és tapintású fóliával vonták be azt.

A kárpitok lélegeznek, azaz átengedik a levegőt, miközben tapintásra és érzésre olyanok, mint a valódi bőr. A futurisztikus belsőhöz tartozik még a hangszórómentes Ac2ated sound hifi, a tetőre napelem került, amivel a szórakoztatóelektronikai berendezéseket tápláló akkumulátort lehet tölteni.