A Mitsubishi i-MiEV elektromos autó egy eredetileg benzines típus átalakításával készült, utóda, amelyet a CA-MiEV tanulmány előlegez meg, már teljes egészében egyedi konstrukció – ennek megfelelően átveszi az áramlástani szempontból kedvező Prius-formát is.

Azért rengeteg egyedi részlettel gondoskodtak arról a formatervezők, hogy ne lehessen semmilyen más autóval összekeverni az újdonságot – és ezúttal egészen biztosan a Citroen/Peugeot márkák arculatához lehet majd illeszteni a járművet, nem csak a márkajelzést cserélik majd le.

A Mitsubishi következő generációs fejlesztéseit sűrítették a kis méretű, ötajtós karosszériába, úgymint jó hatásfokú hajtómotor, nagy energiasűrűségű akkumulátor, inverter, energia-visszatáplálás fékezéskor és ami a legfontosabb, a kábel nélküli töltés – utóbbi mágneses rezonanciát használ energiaátvitelre. A könnyebb és áramvonalasabb karosszériába építve mindezek 300 kilométeres hatótávolság tesznek elérhetővé, ami jelentős előrelépés a jelenlegihez képest.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!