Olyan szép napnak indult az egész, a felhős égnek hála nem fenyeget a napszúrás, Maranellóban vagyunk, ahol egy gyári új Ferrari Californiát próbálhatunk. Még az ülésről se szedték le a piros védőhuzatot, a gyári ember ott ül a jobbegyen, a haver meg kissé szabálytalanul ugyan a jobb hátsó ülés mögé passzírozta be magát.

Szóval hasítunk a forgalomban, ahogy az annak rendje és módja szerint meg van tiltva, bőven 50 km/óra feletti sebességek, kanyarodósávból egyenesen hajtunk tovább, satöbbi. Úgy 1:50 táján lehet látni, hogy a tetőmechanizmus egy bal oldali takarólemeze majdnem elszáll a helyéről a nagy tempótól. Aztán a gyári ember mutatja nekünk az utat 3:20 magasságában, először is ki a körforgalomból, majd rá a csendes mellékutcára. Itt követi el a hibát emberünk, aki túl nagy gázt ad kanyarodás közben, és a megpördülő autó a kerítésnek csapódva állapodik végül meg. Lehet, hogy várni kellene még egy keveset azzal a Ferrari-vásárlással, épp csak addig, amíg a megfelelő szintre nem hozza vezetési tudását az ember.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!