A Porsche Center Budapest egy évvel ezelőtt – a világon hatodikként – lett Porsche Classic Partner, azaz veteránautó-központ. Sokat gondolkoztak azon, mi lehet a méltó módja az erről való megemlékezésnek, végül Porsche Classic Art néven művészeti pályázatot hívtak életre, amelynek most volt az eredményhirdetése.

A Képzőművészeti Egyetem nappali tagozatos hallgatóinak az alkotásait várták, igazából csak két megkötés volt: legyen szállítható méretű az alkotás, és azon ne jelenjenek meg a stuttgarti gyártó márkajelzései. Festmények, grafikák, animációk és plasztikai művek készültek szép számmal, a legjobbakat a Porsche Center Budapest szalonjában június 5-19 között lehet megtekinteni (1117 Budapest, Szerémi út 63.).

A díjátadó alkalmából próbáltak párhuzamot vonni a művészet és a Porsche között, és arra jutottak a megszólalók, hogy egy régi Porsche nem csak egy csodaszép tárgy, de egy jelenség is. Arról nem is beszélve, hogy a művészet szabadon szárnyal, a 911 Turbo-nál meg az intercoolert rejti. Hét fős zsűri – a Képzőművészeti Egyetem karainak két-két képviselője, illetve egy, a Porsche által delegált tag – döntött a beérkezett alkotásokról.

Az eredményhirdetés először is dicséretekkel indult, ezek közül négyet osztottak ki. Varga Anna Gizelle, V. évfolyamos tervező-grafikus „A kör” műve lett a harmadik helyezett, Kauker Dóra, II. évfolyamos festőművész-hallgató „Részletekben” alkotása érdemelte ki a második helyezést, Csuth Péter V. évfolyamos tervezőgrafikus „I., II., III.” című művét jutalmazták első helyezéssel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!