Európában a helyi gyártású Ceed-del szerepel a kompakt kategóriában a Kia, a világ többi részén mostanáig a Forte/K3/Cerato nevű szedánnal volt eddig jelen a márka. Most ehhez csatlakozik az ötajtós változat, Forte/K3/Cerato néven.


Az autó megjelenését a szöuli formatervező központban készítették el, nem spóroltak a lemezhullámokkal, de a jellegzetes „tigrisszáj” hűtőrácsból egy vékonyka csík lett a fényszórók között. Az észak-amerikai változaton LED-es hátsó lámpákat és dupla kipufogót is látunk, hiszen sportos kompaktról (vagy arrafelé inkább kisautóról) van szó.

Az EX alapváltozatot 173 lóerős, közvetlen befecskendezéses 2,0 literes négyhengeres mozgatja, felárért az SX szintet és 201 lóerős 1,6-os turbómotort kap a vásárló. Utóbbi csak hatfokozatú, automatikus váltóval párosítható, az alapmotorhoz kézi váltó is van. A megjelenésben a 16 vagy 18 colos felnik jelentik a legnagyobb eltérést a két felszereltség között az ötajtós Kia Forte esetén.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!