Fontos újdonság a McLaren márka életében az új 720S típus, amely nem egyszerűen csak váltja az előző generációt, de ezt már teljes egészében házon belül készítik – eddig Ausztriából szállították a karbon utascellákat. Az új alaphoz rögtön egy továbbfejlesztett, immár 4,0 literes lökettérfogatú V8-as motort is készítettek – továbbra is a Nissan VRH-blokkján alapul a konstrukció –, amely 720 LE/770 Nm teljesítményű.

Később lesz majd ennél gyengébb és erősebb változata is az autónak; a következő években összesen 15 különféle változata lesz majd a McLaren szuperautójának, ezek között lesz majd 3-4 hibrid rásegítésű, illetve legalább egy akkumulátoros-elektromos is. Különleges a műszeregység, az autót Sport üzemmódba kapcsolva a digitális kijelző befordul a műszerfalba, és csak a peremén informál pár visszajelző lámpa a történésekről.

McLaren 720S Super Series

A McLaren 720S-nek mindössze 1286 kg a száraz tömege, a 100 km/h-s sebességet 2,9, a 200 km/h-t 7,8, a 300 km/h-t 21,4 másodperc alatt téri el, csúcssebessége 341 km/h. A fékrendszerrel kapcsolatban azt emelték ki, hogy 100 km/h-s tempóról 29,7, 200 km/h-ról mindössze 117 méter alatt áll meg a gép.

De ennél fontosabb érv is van az új autó megvásárlása mellett, hiszen az új karosszéria kialakításakor különösen odafigyeltek arra a mérnökök, hogy nagyobb legyen az ajtónyílás, a küszöb pedig keskenyebb, így az öregebb vagy épp túlsúlyos vásárlók is kényelmesen helyet tudnak foglalni az ülésekben.

McLaren 720S Velocity by MSO

Kevesebb, mint 24 órával azt követően, hogy a McLaren a Genfi Autószalonon leleplezte új generációs Super Sport autóját, a McLaren Special Operations is megmutatta az első átépítését, amely Velocity névre hallgat. Két különleges vörös színből készítették el a fényezést, sok helyen egyszerűen csak lakkozott karbont használnak burkolatként.

McLaren 720S Velocity by MSO

Az egyediségnek ára van, nem is kevés, a normál 720S 208 ezer fontba kerül, a Velocity pedig 335 ezerbe, tehát több mint 50 százalékos a felár.

McLaren 720S Velocity by MSO

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!