Európán kívül él és virul a Mitsubishi Lancer, de ez nem vigasztalja a sportos kompakt rajongóit, akik közé a lengyel Dytko Sport is tartozik. Utóbbi cég annyiból szerencsésebb helyzetben van a földi halandókkal vagy épp az autószerelőkkel szemben, hogy már tíz éve prototípus-versenyautók építésével foglalkoznak, ebből kifolyólag megvan a tapasztalatuk az egyedi gyártás terén.

Ezt kihasználva készítették el egy Lancer Evo X alapján az aktuális márkaarculathoz igazított megjelenést, ráadásul nemcsak elöl, de hátul is alkalmazták a japánok által a Ladától lopott X-arcot. A Mitsubishi Lancer Edition R-nél a fényszórók ránézésre az Eclipse Cross szabadidő-autóról származnak, a hátsó lámpák pedig Jaguarosan ívelnek.

Mivel mégis versenyautó-építő vállalkozásról van szó, nem hiányoznak a sárvédő-szélesítések és a hatalmas méretű légterelők sem a karosszériáról. A Dytko Sport arról nem közölt információt, hozzányúltak-e a hajtáshoz, tehát hogy változott-e a 2,0 literes turbómotor teljesítménye (305 LE volt a búcsúszéria).