Hong Kongban is bőven vannak újgazdagok, akik azt hiszik, rájuk nem vonatkoznak a törvények és hogy büntetlenül megszeghetik a szabályokat. Most épp egy tucatnyi szuperautóból álló konvoj ruccant át Shenzen városába, hogy kipróbálja, milyen gyorsan tudnak száguldani az otthonihoz képest üres autópályán.

Két napon keresztül száguldoztak a shenzeni utakon, mire egy összehangolt akció keretében a rendőrségnek sikerült lekapcsolnia mind a 12 autót. Nem egyet több mint 250 km/órás tempóban mértek be. A 38-62 éves sofőrök – mind Hong Kong-i lakos – a dokumentált sebességtúllépésen felül veszélyes vezetés miatt is eljárás alá kerülnek.

Nem tiszta, mi lesz a sorsa a lefoglalt autóknak, hiszen Hong Kong ugyan Kína része, de különleges gazdasági övezet, tehát jogilag külföldi sofőröktől foglaltak le külföldi autókat, ilyenkor nem ritka, hogy egyszerűen elkobozzák az autókat.

Ebben az esetben a shenzeni rendőrség flottája pár McLaren, Audi, Lamborghini, Nissan és Ferrari sportkocsival bővült, de az is lehet, hogy a kiszabott büntetés kifizetése után visszakapják azokat tulajdonosaik. Nem mintha nagyon fájna ezeknek az embereknek, hogy elveszítenek egy-egy autót…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!