A kolumbiai Medellinben leplezte le a Renault legújabb haszonjárművét, a korábban már tanulmányozott Alaskan pickupot. Nem új fejlesztésről van szó, hanem kicsit módosított megjelenésű Nissan NP300 Navaráról.

A fülke előtti részen, tehát a cserélhető karosszériaelemeknél vannak nagy változások, a Captur-Kaptur-Kadjar-Koleos vonalon alkalmazott mosolygós arcberendezést kapja a nagy méretű alvázas pickup. Annyi az újdonság, hogy noha a fényszórónál is ott van a márka legújabb modelljein meglévő LED-es menetfény-patkó, a lökhárítóban elhelyezett ködlámpák körül krómozott betéttel megismétlik ezeket. Az utastérben még ennyit se változtattak a japán tervezők munkáján, épp csak a logók újak.

Szimpla vagy dupla fülkés karosszéria közül lehet majd választani, utóbbinál alapfelszerelésként adják majd az összkerékhajtást, egyébként a csúcs-felszereltséghez független hátsó felfüggesztés is elérhető lesz, egyébként marad a merev hátsó híd. Mifelénk egyedüli motorként a 2,3 literes dízelt kínálnak majd, 160 vagy 190 lóerős teljesítménnyel, 6 fokozatú kézi kapcsolású vagy 7 fokozatú automatikus váltóval.

Először Kolumbiában kezdik meg az új 1 tonnás terhelhetőségű haszonjármű forgalmazását, majd Latin-Amerika többi országa következik, hozzánk valamikor jövőre érkezik meg az újdonság, helyi – a Nissan barcelonai üzemében készül majd – gyártásból. A trió harmadik tagja lesz majd a Mercedes GLT nevű pickup, amely várhatóan hathengeres dízelt kap majd, amivel egyértelműen a prémiumszegmensbe pozicionálják majd.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!