Hétfőn pár perccel dél után alakult ki torlódás a németországi A1-es autópályán Kamen közelében, a jobb szélső sávban haladó, Porsche Cayman GT4-esekkel megrakott kamion annak rendje és módja szerint megállt a kocsisor végén. A mögötte haladó rotterdami illetőségű kamionos azonban nem fékezett időben, és az előtte álló kamionnak ütközött.

A karambolozó kamionok miatt egy, a középső sávban haladó 20 éves hölgy elrántotta a kormányt, és eközben egy, a belső sávban lévő autónak ütközött. Egy súlyos sérültje – a holland kamionsofőr – és két könnyű sérültje volt a balesetnek, amelynél jelentős mennyiségű olaj került az autópályára.

Darut is kellett szerezni a műszaki mentéshez, annyira egymásba ékelődtek a kamionok, hogy nem lehetett egyszerűen széthúzni őket. Összesen 7 órán keresztül volt teljes szélességében lezárva az A1-es autópálya, csak este 11 órakor engedték rá a forgalmat a megtisztított aszfaltra.

A rendőrség több mint 1 millió euróra becsüli a kárösszeget, és biztos lesz néhány olyan reménybeli Porsche-vásárló, akit nem vigasztal majd a pénz se. Már nem gyártják a most megsemmisült Cayman GT4-eseket, szóval nem lehet ezeket pótolni, és biztos azok az ügyfelek se lesznek boldogak, akik egy komoly karambolos javítás után kapják mag autójukat – a gyári javítási technológia alkalmazása miatt nem is reklamálhatnak majd.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!