A World Wildlife Fund konferencián tett hivatalos látogatást a brit Fülöp herceg Bukarestben még 2001-ben, és az itt látható Daimler DS 420-as limuzin lett volna a hivatalos szállítójármű. Azonban a kocsi megmakacsolta magát, és nem indult be, és azóta se nyúltak hozzá a ritka brit limuzinhoz.

Most, miután 13 éven át foglalta a parkolóhelyet, a Bukarest Intercontinental Hotel parkolóját üzemeltető vállalkozás tulajdonosa elindította azt a hivatalos eljárást, amelynek a végén az ő tulajdonába kerül majd át az elhagyott autó – ha felbukkanna a tulajdonos, akkor is csak az elmaradt parkolási díj megfizetése után juthatna hozzá a kocsihoz. Nem valószínű, hogy kifizetné az elmaradt díjat, hiszen az meghaladja a jármű jelenlegi értékét, bár az is igaz, hogy rengeteg pénzt kell költeni erre a Daimlerre ahhoz, hogy igazán sokat érjen annak ellenére, hogy 1968-1992 között mindössze 4116 példány készült belőle.

A Brit Nagykövetség nyilvántartása szerint nekik soha nem volt Daimler DS 420-as limuzinjuk, és nem tudnak arról sem, hogy a brit királyi ház tulajdonában lévő (volt?) autóról lenne szó, a nyilvántartásban szereplő mindhárom Daimler DS 420-assal el tudnak számolni. A veterán brit limuzin mellett egy fekete, talán még ennél rosszabb állapotban lévő Volga és legalább két Dacia is már évtizedek óta parkol a szálloda mélygarázsában, arra is bejelentette az igényét a parkoló üzemeltetője.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!