Sokan várnak már egy-egy DB11-esre, de azért a szívómotoros V12-es rajongóinak is szolgál újdonsággal az Aston Martin: Los Angelesben bemutatta a Vanquish S változatát. Kívülről legkönnyebben a négy kipufogócsőről ismerhető fel az új modellváltozat, illetve mindenfelé látható karbon kiegészítőket helyeztek el: első légterelő, hátsó diffúzorbetét, a külső tükörházak tartója. Nem látni, csak a tulajdonos tudja, hogy a motorháztetőn lévő szellőzőnyílás rácsát titániumból készítették.
aston3
A 6,0 literes V12-es szívómotor új, a korábbinál nagyobb áteresztőképességű szívósort kapott, aminek eredményeként 573-ról 600 lóerőre nőtt a teljesítménye, a sofőr pedig különösen nagy fordulaton az eddiginél jobb gázreakciót kap. Ez egyébként csak az EU-ban értékesített példányokra igaz, a világ többi részén csak 580 lóerő lesz a teljesítmény. A 8 fokozatú Touchtronic III váltót átprogramozták, gyorsabban és finomabban kapcsol az eddiginél, ez is szerepet játszik abban, hogy mindössze 3,5 másodpercig tart a 100 km/h-s sebesség elérése.
aston2
Azt ígérik az áthangolt felfüggesztéssel kapcsolatban (új rugók, lengéscsillapítók és szilentek), hogy úgy javult a Vanquish S viselkedése Sport módban, hogy nem romlott a menetkomfort normál beállítás esetén. Természetesen rengeteg extrával lehet még különlegesebbé tenni az Aston Martin Vanquish S-t, ezek közül a legkülönlegesebb a One-77 szuperautó kormánykereke. Németországban 262 950 euró az alapár.

aston4

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!