Gyanútlanul és jóhiszeműen adtam le az autómat egy közeli autókozmetikában, ahol engedélyem nélkül Budapestre mentek vele, és összetörték az alját – erősítette meg a balatonalmádi Csontos Dávid a Veol.hu megkeresésére a vele megtörtént szomorú esetet, amiről közösségi oldalán írt.

A Veol.hu így írta meg a sztoriját: elvitte tisztításra az autóját egy közeli településre az autókozmetikába. Előtte tájékozódott az interneten a cégről, és mindent rendben talált. Az autó átadásakor papírt nem készítettek, ezt a közösségi oldalon, az illetővel történt üzenetváltással tudja igazolni. Aztán még aznap felhívták onnan, érdeklődve, hogy akkor vagy másnap viszi-e el a járgányt, mire Dávid azt mondta, másnap megy érte.

A fiatalember másnap át is vette autóját, aminek az elején egy műanyag alkatrész kettévált, ezt némileg furcsállta, de könnyen összepattintotta, így nem tulajdonított a dolognak különösebb jelentőséget. Amiről viszont kicsit később megbizonyosodott, álmában sem gondolta volna, hogy vele ilyen megtörténhet.

Neki szokása ugyanis, hogy egy applikációban rögzíti a tankolást, illetve a megtett kilométert, és megdöbbenve látta, hogy 300 kilométeres különbség van a kilométeróra állásában a leadott, illetve az átvett autónál, miközben ő nem is vezette azt.

Csontos Dávid feljelentést tett a rendőrségen a történtekről, hogy engedély nélkül vitték el az autóját az autókozmetikából. A jármű megrongálása miatt pedig polgári pert kezdeményez (Forrás: Veol.hu)

Egy ismerőse azt javasolta neki, hogy bizonyos legyen abban, más vezethette az autót, nézze meg az interneten, nem vettek-e rá autópálya-matricát. Dávid nem hitt a szemének, amikor meglátta, hogy bizony vásároltak matricát az autójára. Nem gondolhatott másra, mint hogy az autókozmetikában „kötötték el” az autót, és az engedélye nélkül.

– A rémtörténet ezzel nem ért véget, mert a még nagyobb döbbenet ezután következett – jegyzi meg Dávid. Sajnos arról is megbizonyosodott, hogy az autója alján friss törések keletkeztek, noha ő hibátlan autót adott át a kozmetikában. A szakszervizben kérésére több mint 600 ezer forint értékben kapott ajánlatot a javításra, miközben ő úgy tudja, autója értéke kétmillió forint körül van.

Dávid még aznap délután visszament az autókozmetikába, és kérdőre vonta az illetőt a történtek miatt. A férfi szép lassan bevallotta azt, hogy bizony elvitte a járgányt, mert neki nem volt autója, és Budapestre kellett mennie, de azt nem ismerte el, hogy a járműben kárt tett volna.

Dávid közben megtudta, hogy az illető, aki az autótisztítóval együtt utazott, azt mondta valakinek, áthajtottak egy épülőfélben levő körforgalmon, és akkor hibásodhatott meg az autó.

A fiatalember természetesen feljelentést tett a rendőrségen a történtekről, hogy engedély nélkül vitték el az autóját. A jármű megrongálása miatt pedig polgári pert kezdeményez. A történtek felett azóta sem tud napirendre térni, egyszerűen nem fér a fejébe, hogyan képesek egyesek ilyesmire – áll a Veol.hu cikkében.