Hatvan szabadalom és hat világújdonság van a Renault Zoé-ban, amely a franciák szerint a világ első olyan elektromos autója, amelyet a kezdettől fogva annak terveztek. Az eredmény – a szabványos mérés szerint – 210 km-es hatótávolság, nyáron, vegyes használatban, télen ez 100 km alá is mehet.

Kicsivel több, mint húszezer euró az alapár, és ezen felül mindenképpen havidíjat kell fizetni az akkumulátorért, igaz, a havi nagyjából 25 000 forintos díj (ami három év alatt 15 000 km megtételére hatalmaz fel) asszisztencia-szolgáltatást is tartalmaz, amiben benne foglaltatik a lemerült akkumulátor esetén mentés is. Kérdés, hogy ki az, aki mindössze évi 5000 km-t megy az olcsón üzemeltethető elektromos autójával, ha már egyszer jó sok pénzt kifizetett a bekerülési költségre.

Az autóhoz alapáron adják az R-Link elnevezésű új multimédiás rendszert, amelynek segítségével (már ahol lehetséges) előre le tudunk foglalni egy, úti célunkhoz közel eső töltőt. A hajtómotor 89 lóerős, nyomatéka 220 Nm, a csúcssebesség 135 km/óra.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!