Fotó: Laczkó Izabella

Az Ürmös Gábor és Kecső Mária által megálmodott és életre hívott rendezvény tavaly kétszer is jelentkezett: májusban és szeptemberben is nagy sikerrel futott az esemény. A szervezők pedig a bővülés, fejlődés mellett döntöttek. Így a Szalki-szigeten található szabadtéri színpad előtti területről beköltöztek a jóval komfortosabb és számos plusz lehetőséget biztosító kempingbe.

A Duna New Szabi 3 pénteken délután kezdődött. A vállalkozó kedvű sofőrök számos technikai, ügyességi bemutatón tesztelhették tudásukat, és bizonyíthatták, valóban uralják járműveiket. A fizikailag jó erőben lévőknek alkatrészt-hajító vetélkedőt szerveztek. A márkafüggetlen találkozón – jellegéből adódóan – sokszínű volt a mezőny. A régebbi, ikonikus autók mellett a jelen kedvencei is felvonultak.

A négykerekűek szépségversenyét pedig szakavatott zsűri szemlézte – számos típusban és kategóriában. Az időjárás is kegyeibe fogadta a rendezvényt. Előkerültek a bográcsok is, sokan privát grillpartival színesítették a találkát. Szombaton este DJ Adam Gain adagolta az ütemeket hajnalig. Vasárnap pedig a pörgős hétvégét pihenhették ki az autósok.