Ahogy pár hónappal ezelőtt, az Empire State Building esetén, most is darabokban, teherliften szállították a sárga Mustang kabriót a Ford dolgozói, akik aztán a helyszínen – a Burj Khalifa 112. emeletén, 399 méteres magasságban található kilátóteraszon – szerelték össze a kocsit. A befejezés Bill Fordra hárult, aki saját maga pattintotta a hűtőrácsra a króm lovat.

Minderre abból az alkalomból került sor, hogy a Ford megalapította legújabb területi egységét, a Közel-Kelet és Afrika régiót, ahol a várakozások szerint az iparág értékesítése 2020-ra 40 százalékkal, 5,5 millió darabra növekszik. Itt 2016-ig 26 új modellt fog bemutatni a Ford. A helyszínen – Dubaj belvárosában a Dubaj Szökőkútnál és a Burj Khalifa tetőteraszán – mintegy tízezer ember gyűlt össze.

A sárga Mustangot egy hatfős mérnökcsoport szállította a Ford dearborni központjából Dubajba az Emirates Airlines repülőgépével. Miután a gép leszállt, az autót a Burj Khalifa alagsorába vitték, ahol óvatosan hat akkora részre szerelték szét, ami már befért az épület liftjeibe. A csapat körülbelül 12 óra alatt szerelte össze a Mustangot a felhőkarcoló 112. emeletén.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!