Alig indult meg az új Range Rover forgalmazása, a brit Merdad nevű cég máris kész az első extrém átépítésre – ami jelen esetben háromajtóssá alakított karosszériát jelent. A nagy munkához felhasználják azokat a tapasztalataikat, amelyeket a Porsche Cayenne 902 Coupe készítésénél gyűjtöttek.

Jelen esetben még csak számítógép segítségével készült el a nagy munka, ami a B oszlop hátrébb helyezését, az első ajtók megnyújtását, illetve új hátsó sárvédők és oldalablakok elkészítését jelenti. Az utasteret is szükség szerint módosítják, és mindent a vásárló kívánságának megfelelő bőrrel vonnak be. A Merdad ezen kívül egy normál spoilerkészletet is vizionál, ami 92 mm-rel növeli a Range Rover Highland GTC nevű jármű szélességét, a felfüggesztést chiptuningolják, azaz a szoftver módosításával kerül 4 centivel lejjebb a felépítmény. A 710 lóerősre növelt teljesítményű kompresszoros V8-assal szerelt Merdad Range Rover kupéért egyébként 377 ezer eurót, azaz 115,5 millió forintot kérnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!