A Volkswagen az első között állította át teljesen turbós motorokra kínálatát Európában, és hamarosan várható, hogy az 1,2 literes TSI-től is búcsút vesznek, és az 1,0 literes háromhengeres TSI-vel váltják fel. Ehhez képest Oroszországban visszafelé forgatják az idő kerekét, és most bővítik a Golf kínálatot az 1,6 literes szívó négyhengeressel.

Mielőtt még bárki szívrohamot kapna, hogy visszatér az 1,6-os nyolcszelepes, nem kell izgulni, az eggyel újabb, 16 szelepes változatot kapja meg a Golf, 110 lóerős teljesítménnyel. Júniustól lehet majd rendelni az új erőforrást, amihez 5 fokozatú, kézi kapcsolású, vagy 6 fokozatú, hagyományos automatikus váltót párosítanak, utóbbi szintén unikum, hiszen a többi erőforráshoz csak dupla kuplungos váltót kínálnak. Az orosz forgalmazó még nem árulta el a vételárat, de könnyen lehet, hogy a 85 lóerős 1.2 TSI alá lövik majd be az 1,6-ost, és ez lesz majd az alapmotor. Mifelénk nem várható ennek a négyhengeres szívó benzinesnek a megjelenése.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!