Japánban bemutatkozott a Honda legújabb egyterűje, a Jade névre hallgató típus, amelyet korábban már láthattak az oldalunkon álca nélkül. Az első képeken csúcs-felszereltséggel, nagy felnivel látjuk az autót.

A karosszéria teljes hossza 4660 mm,  szélesség 1775 mm, a magasság 1500 mm – utóbbi érték a Japánban elterjedt liftes parkolóhelyek miatt kialakult „szabvány” méret -, a tengelytávolság 2760 mm. Az utastérben a márkától megszokott űrautós műszerfalat találjuk, meg összesen hét ülést, amelyet egy dekoratív hölgy segítségével illusztráltak.

Szeptember 6-án indul a Honda Jade forgalmazása Kínában, 149 800 jüanos (5,47 millió Ft) áron. Kezdetben csak 1,8 literes, 141 lóerős benzinmotorral jön, 5-ös kézi vagy fokozatmentes automatikus váltóval, jövő év elején 2,0 literes négyhengeres is választható lesz. Korábban hír volt egy hibrid változatról is, de azt nem valósítják meg.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!