Frissül a Ka+ mini, és ezzel párhuzamosan megjelenik az Active névre hallgató szabadidő-autós körítésű csúcsváltozat – a múlt héten Indiában Freestyle néven leleplezett autóról van szó. Ennél egyedi a hűtőrács, műanyag védőlemezek és 23 mm-rel megnövelt hasmagasság gondoskodik a terepjárós hangulatról.

A „földhöz ragadt” változat is megkapja az új műszerfalat, amelynek közepén a Sync3-as fejegység 6,5 colos képátlójú érintőképernyőjének is van hely. Új elem az extrafelszerelések között a fűthető szélvédő, az esőérzékelős ablaktörlő, az automatikus fényszórókapcsolás.

A legfontosabb újdonság azonban a teljes új motorkínálat, az új fejlesztésű, 1,2 literes, változó szelepvezérlésű háromhengeres benzines 70 vagy 85 lóerővel választható, a leváltott 1,2-es Duratecnél 10 százalékkal magasabb nyomatékot nyújt az 1000-3000/perc fordulatszám tartományban. A felfrissített Ford Ka+ már 1,5 literes, 95 LE/215 Nm teljesítmény turbódízellel is választható, ennél például az is segíti a spórolást, hogy a generátor motorfék-üzemben több energiát termel vissza. Mindkét motorhoz új fejlesztésű, 5 fokozatú kézi kapcsolású váltó csatlakozik.