Igazság szerint a dízelmotoros kompaktokat azért választják, mert spórolósak, de az Opel brit testvérmárkája, a Vauxhall szerint ennél sokkal többre hivatottak. Ezt most két autóval bizonyították, amelyekkel 24 óra leforgása alatt 4800 km-t tettek meg, és eközben 18 rekordot döntöttek meg.

Pontosan még nem sorolták fel ezeket, hiszen azok hitelesítése még hátravan, de 12 világ- és 6 Nagy-Britanniai rekordról van szó az FIA által meghatározott „1600-2000 cm3 feltöltött dízelmotoros sorozatgyártású autó” kategóriában.

Az egész napos száguldás során egyébként mindössze 22 percet töltöttek állva (tankolás) az autók, egyébként teljes tempóval száguldottak a Millbrook tesztközpont körpályáján, 201 km/órás átlagsebességgel. Volker Strycek, az Opel Performace Cars & Motorsport vezetője szerint még ők is meglepődtek azon, hogy egy csepp olajat se kellett beletölteni a motorokba, pedig egyáltalán nem kímélték azokat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!