Nagy-Britannia legnépszerűbb heti autós magazinja, az Auto Express október végén publikálta a „Night Vision” címen indított felmérésének eredményét. A tesztelésen átesett H7-es és H4-es fejelésű autóvilágítási termékeket két csoportra osztotta a zsűri: a hagyományos izzókhoz képest akár 60%-kal több fényt sugároznak az útra, valamint amelyek 60%-nál is több extra fényt nyújtanak. Az OSRAM SILVERSTAR® H4 fényszórólámpája „up to 60 per cent”, míg a NIGHT BREAKER PLUS® H4 halogénlámpája „more than 60 per cent” kategóriában győzedelmeskedett.

A különleges technológiának köszönhetően az OSRAM SILVERSTAR® lámpái a standard izzótársaihoz képest akár 50%-kal jobban világítják meg az út 50-75 méteres szakaszát, így 20 méterrel hosszabb fénycsóvát produkálnak, mellyel a cselekvési idő 4-5 járműnek megfelelő távolsággal meghosszabbodik. A termékcsalád második generációja, a SILVERSTAR® 2.0 egy olyan innováció, amely még tovább növelt fényerejének köszönhetően, 60%-kal több fény kibocsátására képes, szintén a standard izzókkal összehasonlítva. A kiváló minőségen túl a lámpa divatos ezüstös külsővel is párosul, ezért a modern, víztiszta fényszórókhoz ideális választásnak bizonyulhat.

Az OSRAM NIGHT BREAKER PLUS H4 akár 90%-kal több fényt képes az útra vetíteni egy hagyományos izzónál, 10%-kal fehérebb fényével pedig növeli a vezetés komfortját, ezáltal csökkenti a szemfáradást. A hagyományos fényforrásokhoz képest  fénykévéje 35 méterrel hosszabb, ezzel is növelve a reagálásra rendelkezésre álló időt. A szabadalmaztatott, kék gyűrűs bevonata által kevésbé kápráztatja a szembejövő vezetőket, mivel a fókuszált fénysugár éppen arra a tartományra (a gépjármű előtt 75-100 m-re) koncentrálódik, ahol arra a legnagyobb szükség van.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért