A 2012-es Young Creative Chevrolet nemzetközi művészeti pályázat kivételes szakmai lehetőséget kínál a felsőoktatási intézményekből jelentkező fiataloknak. Az idei évben az autógyártó vállalat a pályaművek nyomtatási költségeit is átvállalta, aminek köszönhetően rekordszámú alkotás érkezett be. A közel száz alkotást a Design Terminál épületében állították ki. A tárlatot június 24-éig van lehetőség megtekinteni.

A díjátadó gála alkalmából a pályázók és a látogatók megcsodálhatták testközelből az új Chevrolet Camarot és a régmúlt korokat idéző BelAirt, valamint két koncerten is részt vehettek. A Bélaműhely Könnyűzenekar használt bicikli- és autóalkatrészekből készült hangszereken játszott fülbemászó muzsikát, illetve legújabb „Felnidob” névre hallgató hangszerüket is bemutatták. A The Poster Boy amerikai indie koncertje után az épület falain a bpstreet csapat fényfestése volt látható.

Az este és a teljes kiállítás egyik fő attrakciója az interaktív graffiti installáció volt, ami lehetővé tette, hogy a látogatók egy új autót kedvük szerint összefesthessenek. Erre ugyancsak vállalkozhatnak azok az érdeklődők, akik vasárnapig megtekintik a kiállítást. Az estét Szeremley borkóstoló zárta.

A design verseny négy kategóriájának /divat, film, fotó, grafika/ első helyezettjei bekerülnek a nemzetközi mezőnybe, ahol újabb zsűrizés után dől el, lesz-e az európai szintű megmérettetésnek újra magyar díjazottja. A nemzetközi díjátadó gálán az egyes kategóriák első helyezettjei 4.000 euró pénzjutalmat, valamint szakmai gyakorlati lehetőséget kapnak világhírű designerek és producerek mellett.

A hazai forduló díjazottjai:

Divat kategória 1. hely: Gálvölgyi Anett, Kormos Anna Zsófia, Miovác Márton Zsolt 2. hely: Sipos Rebeka, Somi Blanka 3. hely: Fejes Krisztina Fotó kategória 1. hely: Tóth Dávid 2. hely: Juhász Gergő 3. hely: Varga János Film kategória 1. hely: Szigeti Árpád 2. hely: Kalászi Benjámin, Ertsey Donát, Filkor Gábor 3. hely: Cserta Balázs, Molnár Gergő A videók megtekinthetőek a következő linken: http://www.youtube.com/user/YCCHungary Grafika kategória 1. hely: Soós Borbála 2. hely: Jani Sándor 3. hely: Tiborcz Dávid

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!