Világszerte ötven formatervezéssel foglalkozó felsőoktatási intézmény hallgatói dolgoztak a jövő Ferrarijának megalkotásán, és most kihirdették, hogy az utolsó fordulóba jutott hét iskola közül melyik lett a győztes.

A szöuli Hongik Egyetem diákjainak munkája jött be a legjobban a zsűrinek, második helyre a torinói I.E.D. csapata került, míg harmadikként a londoni Royal College of Arts végzett. A legjobb tervnek Kim Cheon Ju (Dél-Korea, Hongik Egyetem) Eternité elnevezésű munkáját választották, második Samir Sadikhov (Azerbajdzsán, I.E.D.) Xezri-je lett, dobogós lett még Henry Cloke (Anglia) és Qi Haitao (Kína) közös munkája (mindketten a Royal College of Arts hallgatói), a Cavallo Bianco.

Volt, aki tudta, hogy a Ferrari színe valójában a sárga Volt, aki tudta, hogy a Ferrari színe valójában a sárga

Közös vonás mindegyik tervben, hogy azok a tömeg- és a szabványos átlagfogyasztás csökkentésére törekednek, érdekes módon utóbbi esetén nem elektromos hajtással, hanem benzin-elektromos hibrid rendszerrel álmodta meg a jövő Ferrariját az összes diák – hiába, a vérpezsdítő V12-es hang a pokolban is vérpezsdítő V12-es hang.

Mindegyik jövőbeli Ferrari szuperautó. Mi lesz az FF-féle praktikus kombikkal? Mindegyik jövőbeli Ferrari szuperautó. Mi lesz az FF-féle praktikus kombikkal?