Már régóta pletykálnak arról, hogy a Jeep márka egy, a Grand Cherokee-nál is nagyobb méretű modellel koronázza meg a kínálatát, és végre itt az első kézzel fogható jel – a Sanghaji Autószalon látogatóinak, hiszen ők láthatják élőben is a Yuntu elnevezésű tanulmányt.

Pontos méreteket még nem árultak el, de a három üléssorral rendelkező utastér – a tanulmány belsejében 6 darab nagy méretű fotelt helyeztek el – a Grand Cherokeenál is nagyobb karosszériára utal. A fényképeken, mármint számítógéppel generált ábrákon kívül csak annyit árult el a Jeep a Yuntu-ról, hogy annak hibrid hajtása van, de ezt se részletezték tovább.

Fabetéttel bőven ellátott utasteret látunk a B oszlop hiányában különösen nagy méretű oldalsó nyíláson keresztül, és persze nem spóroltak a monitorokkal sem, a vezetőn kívül minden utasnak megvan a saját szórakoztatóelektronikai berendezése. A típus jövőjéről annyit tudni, hogy jövőre indul a sorozatgyártás Kínában, ahol a Guangzhou-Fiat fogja készíteni az autót. A világpiacra más forrásból kerülnek a gépek (USA, Európa), várhatóan Commander néven és leghamarabb 2019-ben.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!