Épp csak megindult Japánban az új Vezel szabadidő-autó forgalmazása, és a CR-V is elég fiatal még, ennek ellenére a Honda már a következő generációs szabadidő-autóit tanulmányozza, legalábbis ez a célja az Új-Delhiben bemutatott XS-1 nevű autónak.

A formatervezők nagyon sportos megjelenést készítettek a karosszériának, nagy vonalakban felfedezhetőek a ma is alkalmazott vonalak, de a kétszínű fényezésnek köszönhetően azért elég futurisztikus a megjelenés. Különben se ez a lényeg, hanem tágas utastér.

Ennek elérése hatalmas méretű tolóajtókon, zavaró B oszlopok nélkül lehetséges, legalábbis az első két sor esetén, ahol öt felnőtt utazhat. A csomagtartóban található két hely inkább csak pótülés, gyermekeknek. Az aktuális divatnak megfelelően a legújabb számítástechnikai eszközöket idézi a műszerfal, amelyekkel képes mindenféle csatlakozáson keresztül kommunikálni. A legjobban talán az jelzi, hogy a Honda mérnökeinek szabadidő-autó témakörben épp aktuális ötletek összefoglalásáról van csak szó az XS-1 tanulmány esetén, hogy a műszaki tartalmat nem részletezték. Ki tudja, mit hoz a jövő három-négy év múlva…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!