Mindössze 99 példányban fogják elkészíteni az Evanta Barchetta elnevezésű sportkocsit, amelyről a megálmodók, Ant Anstead és Afzal Kahn azt állítják, hogy a múlt század ötvenes éveinek sportkocsijait idézi minden tekintetben. Leszámítva azt az apróságot, hogy mindezt csak felár ellenében tudja.

Az autó alapját egy acélcsövekből szerkesztett térváz jelenti, az erőforrás a GM aktuális, 6,2 literes small-block V8-asa 450 lóerős teljesítménnyel, azonban a régi formákat idéző karosszéria alapáron – ez 125 000 fontot, azaz 49,4 millió Ft-ot jelent – műanyagból készül. Aki tényleg a korabelivel összemérhető tudású/érzésű alumínium karosszériát kéri, annak már 165 000 fontot, azaz 65,2 millió Ft-ot kell fizetnie. A kedves ügyfél dönti majd el, hogy GM hatfokozatú, kézi kapcsolású vagy automatikus váltóját kéri, a 100 km/órás tempó elérése minden esetben nagyjából 4,5 másodpercet vesz igénybe.

Az itt látható Barchetta első változata két éve készült el, azóta csak finomították a konstrukciót. Az Evanta alapítója, Ant Anstead ekkor fordult az autók tuningolásával és átépítésével foglalkozó Afzal Kahn-hoz, felhasználva az ott dolgozó mérnökök tapasztalatát. A páros máris a következő autón dolgozik, szándékaik szerint a Genfi Autószalonon mutatják majd be az Evanta GT elnevezésű kupét.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!