Az első szemtanúk telefonjai alapján a rendőrség nagy körben lezárta a baleset körüli területet, és fokozott készültséggel közelítette meg a felborult kisteherautót, amelynek platójáról 16 holttest borult le. Tömeggyilkosra gyanakodtak.

A morbid balesetről azonban gyorsan kiderült, hogy egy, hullákat szállító kisteherautó borult fel. Jelenleg azt vizsgálják, mennyire volt szabályos a lefagyasztott holttestek platón, ponyvával letakart szállítása. A balesetet szenvedő kisteherautó egy magánkézben lévő orvos képző főiskoláé, és a diákok oktatására – boncolás – vásárolták a hullákat a helyi hullaházból. Azonosítatlan hullákat és bűncselekmény kivégzett emberek voltak a platón. A forró aszfalton több órán át fekvő testek felengedtek, és borzasztó bűz árasztotta el a baleset helyszínét, de az iskola eredeti szándékának megfelelően felboncolta azokat. Azt megígérték, megvizsgálják, hogy a jövőben hogyan szállítsák a hullaházból az intézményekbe a tetemeket, de a szóvivő szerint a platón történő szállítás is teljesen szabályos volt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!