Amikor a Fiat május 21-én az Isztambuli Autószalonon leleplezte a Fiat Aegea nevű tanulmányát, rögtön azt is elárulta, hogy nem ezen a néven fogják majd forgalmazni a kompakt modellcsalád első tagját. Végre azt is tudjuk, hogy mindössze egy A betűt töröltek a névből, az Egea lesz az új lépcsős hátú autó neve.

Mivel szemmel láthatóan a gyár is csak az eredeti képeken módosította az elnevezést, a méretek is változatlanok: 4,5 méter a hossz, 1,78 méter a szélesség, 1,48 méter a magasság és 2,64 méter a tengelytáv. Az előd Lineánál picivel nagyobb autóra számíthatunk tehát, amelynek a megjelenése is levetkőzte a kisautós vonásokat.

A motorkínálatot még mindig nem részletezték, de a hírek szerint 1,4 literes szívó- (95 LE) és turbómotor (120 LE), valamint 1,3 literes (95 LE) és 1,6 literes (120 LE) turbódízel alkotja majd a választékot, és bizonyos piacok számára 1,6 literes szívó benzinest is készítenek majd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!