Egyedi megrendelésre készít összkerékhajtású haszonjárműveket az osztrák Achleitner cég, amelynek munkáját a Volkswagen most hivatalossá tette a Crafter 4Motion esetében. Az új modellváltozat egyébként logikus kiterjesztése a kínálatnak, hiszen a Caddy esetén 6, a T5-ösnél 11 százalék az összkerékhajtású részarány.

Építékezés, mentőjármű, energiaszolgáltatók – csak néhány a lehetséges célcsoportok közül, ahol időjárástól függetlenül mindig célba kell érni a haszonjárművel. Az összkerékhajtás egyébként akár kemény terepezésre is alkalmas, a Crafternél leginkább a nagy tengelytávolság és hátsó túlnyúlás szab határt az autó tudásának.

Az osztóműben és a hátsó hídon alapáron jár a differenciálzár, felár ellenében az első tengelyre is rendelhető. A terepfokozat 2,5:1-es áttételezésű, alaphelyzetben 50:50 százalékos a nyomatékeloszlás a tengelyek között. Az új rugók 10 centivel növelik a hasmagasságot, egyedüli erőforrásként a 163 lóerős, biturbó 2,0 literes TDI-hez rendelhető az Achleitner összkerékhajtás a Crafter esetén, igaz az összes lehetséges karosszériaváltozatot át tudja építeni az osztrák vállalkozás. A rendszer felára nettó 19 950 euró.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!