Nyolc hónappal ezelőtt indult világ körüli útra a francia Antoin Guy és Xavier Degon egy Citroën C-Zero elektromos autóval, és most értek célba – épp időben ahhoz, hogy autójukat kiállítsák a Párizsi Autószalonon.

Lényegében ezzel egy időben ért célba a francia Rafael de Mestre, aki egy német rendszámú Tesla Roadsterrel indult neki a világnak Barcelonából, három hónappal a franciák indulását követően. Neki még egy balesettel is meg kellett küzdenie, nagyjából 1000 kilométerrel a célba érkezés előtt a német autópályán összetolt két másik autót – szerencsére mindenki megúszta sérülés nélkül.

Az autót rekord idő alatt állította helyre a legközelebbi Tesla márkakereskedés, egyszerre öten dolgoztak az autón, hogy azzal a lehető leggyorsabban folytathassa útját a „versenyző”, aki két nappal a franciák előtt ért célba.

A francia páros egyébként 300-szor töltötte fel autójának akkumulátorát a 17 országon át vezető, összesen 26 366 kilométer során. Ez idő alatt mindössze 250 eurót, azaz 71 000 forintot költöttek üzemanyagra. Egyébként hiába érkeztek sikeresen célba a franciák, a Citroën idő közben már szünetelteti a C-Zero gyártását, először a raktáron lévő daraboktól akarnak megszabadulni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!