Megjelenésében a Kia Ceed GT-t idézi az új GT line nevű modell, épp csak a műszaki tartalom marad el attól. A dél-koreai kompakt két új motorjához lesz elérhető a sportos megjelenés, az 1,0 literes benzines turbóhoz és a továbbfejlesztett 1,6-os dízelhez.

Az 1,0 literes, háromhengeres benzines turbómotor közvetlen befecskendezést, többkörös hűtőrendszert és a hengerfejbe integrált leömlőt kap, maximális teljesítménye 120 LE/172 Nm. A T-GDi elnevezésű erőforrás hamarosan a dél-koreaiak többi autójában is megjelenik majd, mint az 1,6 literes szívómotor alternatívája.

Az 1,6 literes dízelmotor Euro 6-os változatát most jelentették be: a teljesítmény 128-ról 133 lóerőre emelkedik, a maximális nyomaték 265 helyett 285 Nm. Ehhez már elérhető a 7 fokozatú, dupla kuplungos váltó, míg a benzinmotor csak hatfokozatú, kézi kapcsolású váltóval rendelhető. A Kia Ceed GT line a negyedik negyedévtől lesz elérhető.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!