Május 10-én hunyt el Carroll Shelby, akire egyedi autóval emlékezik egy „Friends of Carroll Shelby” nevű társaság, amelynek többek között a Ford Motor Company, a Shelby American és a Ford Racing is a tagja.

A Rolex Monterey Motorsports Reunion rendezvényen prezentálták az autót, a Ford Shelby GT500 Cobra nevű autó egyben arra is emlékezik, hogy idén ötven éves a Cobra. Alapnak egy 662 lóerős GT500-ast vettek, amelyen lecserélték a kompresszort egy versenyautóról származó darabra, ami 800 lóerőre emelte az 5,4 literes V8-as teljesítményét. A helyszűke miatt új motorháztetőt is kellett készíteni, ezen kívül még a hátsó kerékjáratok kiszélesítése jelenti a változást a karosszérián. Utóbbi a 13 col széles felnikre húzott 345-ös abroncsok miatt volt szükséges. Az autó leleplezésekor a Ford azt is bejelentette, hogy a Dearbornban található fejlesztőközpontjában az egyik utat „Carroll Shelby Way”-re nevezte át.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!