A bolgár Kinetik műhely minden tekintetben személyre szabható autót készített, amelynek egy Lotus Super 7 váz adja az alapját, azonban ennek kivételével minden alkatrész új fejlesztésű – és így a vásárló igényeihez alakítható. A karosszériát a Balkán legnagyobb méretű 3D nyomatójában készítik, így nem kell ragaszkodni a képeken látható megjelenéshez, de spártai versenyautótól a túrázásra alkalmas felépítményig terjedhet a skála.

A digitális műszeregység által közölt információ szabadon konfigurálható, és arra is lehetőség van, hogy az előre feltöltött pályarajz alapján virtuális navigátort kapjon a sofőr, így a kanyarok és érintési- és fékpontok kijelzésével javíthat a teljesítményén. Egyszerű közúti navigációnál a hatótávolság maximalizálását segíti a rendszer a fékenergia-visszatermelés fokozásával.

A prototípusba beépített villanymotoros hajtás 650 lóerőt és 800 Nm-t tud, de mivel a végső hangolás még hátravan, ettől eltérhet a szériaváltozat. Ez az erő mindenesetre 2,7 másodperces 0-100 km/óra gyorsulás elérésére teszi alkalmassá a Kinetik 07-est. Az akkumulátorokról, a tömegről és a hatótávolságról még nem közöltek adatokat a bolgárok.