A Daihatsu a kei-kategóriás autókban nagy, amit az itt látható Tempo nevű tanulmány is jól példáz. Ez nem más, mint egy büféautó minimális alapterületen, 3,4 méter a hossz és 1,48 méter a szélesség, cserébe 1995 mm-es a magasság. Beleszámítva, hogy mennyi hely kell a technikának, illetve hogy a tetőlemez is levesz pár centit a hasznos magasságból, túlságosan nagyra nem nőhetnek az eladók…

Két ülés van az autó belsejében, de ajtó már csak a vezetőoldalon van, ami nagyban megnehezíti az utascserét, de hát nem is a személyszállítás a cél. Minden teret az ételkészítés és árusítás folyamatának szenteltek, például a padka felőli oldalon, az értékesítőpult alatt elhelyezett monitor se azért van, hogy azon keresztül üzengessen az ember a többi közlekedőnek; itt jeleníthető meg az aktuális árlap.

Könnyen takarítható anyagokból készítették el a belső teret, LED-es megvilágítást alkalmaztak az eladótérben és a felnyitható oldalfalnál is, hogy minimalizálják az energiafogyasztást. Mivel nagyon kis területen kell két embernek dolgoznia, a legtöbb munkafelület felhajtható polcot jelent. A kei-kategóriának megfelelően a Daihatsu Tempom mozgatásáról egy 0,66 literes turbómotor gondoskodik, a váltó fokozatmentes automata.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!