Tavaly egyszer már megpróbálta elkaszálni a Volkswagen a saját húsüzemében készülő Currybockwurst néven és 199 398 500 A alkatrész-számon elérhető sertéskolbászát – egy melegvizes tálból kellett csipesszel kihalászni a kolbászokat -, azonban akkora volt a dolgozók felháborodása, hogy pár nap alatt megoldották a Covid-konform tálalást. Ehhez persze kellett az üzemi tanácsban a munkavállalók érdekeit képviselő igazgatósági tag közbenjárása is. Idén azonban nincs mese, és kolbász se. A nyári szabadságolásból visszatérő munkavállalók azzal szembesülnek majd, hogy az üzemi kantin mintegy 150 terméke mind vegetáriánus vagy vegán, a wolfsburgi üzemben csak egy kantinban – a gyártósortól legmesszebb, az út túloldalán lévő üzemi étkezdében lehet majd csak hozzájutni, mindenhol másutt a vegán alternatívát, az ID.Currywurstot találják majd. Várható, hogy miután ellehetetlenítik a hozzáférést, a csökkenő értékesítésre hivatkozva végleg leállnak majd a régióból származó sertésekből, a piacon kapható termékekhez képest kevés zsír hozzáadásával készülő kolbász gyártásával. Mindez annak a folyamatnak a része, hogy a Volkswagen karbonsemleges működésre áll át.