A sportkocsik nem praktikusak, a feleslegesen erős motorjaik sok üzemanyagot fogyasztanak, és rengeteg autóbaleset okozói, és ezáltal sok sérülésért és halottért felelősek. Akkor járnánk a legjobban, ha betiltanánk őket, mármint a sportkocsikat.

Névleg valószínűleg azért a Ford Mustangot nevezte meg a Facebook oldal alapítója, mert az egész kezdeményezés onnan indult, hogy az alapító látta, hogyan hajt gyorsan egy Mustang, majd a vezetője elveszítette uralmát az autó felett, és elgázolt két, a járdán lévő gyalogost, akik meghaltak. A sportkocsik csak az első lépés lennének, az összes, a megengedett sebességnél gyorsabb haladásra képes autó betiltása is a célok között van – egyedüli kivétel a rendőrség és a katonaság lenne. A mentőautókat és tűzoltóautókat nem említi a felhívás, és ha azoknak is lassan kell menniük, akkor a késedelmes mentés miatt bizony megnőne a halálesetek száma… Arról sem szabad elfeledkezni, hogy nem az autók, hanem az autóvezetők okozzák a baleseteket.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért