A sporttudományokkal is foglalkozó Loughborough Egyetem kutatói az Abarth kérésére megvizsgálták, hogy mi okoz nagyobb örömet: a testedzés vagy az autóvezetés? Utóbbi lett a befutó, átlagosan 59%-kal nagyobb örömet okozva, mint az edzőteremben gyúrás, még nagyobb, 77%-kos előnnyel végzett az, amikor egy profi versenyző autóztatja meg az embert versenypályán. A kutatást azért finanszírozta az Abarth, mert az edzőtermi foglalkozások örömszerző képességéről már több tanulmány is született, de azt eddig senki nem vizsgálta, hogy az autóvezetés milyen hatással van az emberre.

Az edzőtermi gyakorlatok végzésénél 59%-kal, a kardió-gyakorlatoknál 116%-kal nagyobb örömet okoz az Abarth-vezetés versenypályán. Érdekes módon a súlyzózás majdnem olyan örömet okoz, mint a versenypályázás, itt „csak” 4%-os előnnyel zárt az autóvezetés. De nem csak az autóvezetés okoz örömet, hiszen amikor utasként kellett beülni egy Abarthba egy profi sofőr mellé, akkor 77%-kal nyert az autózás a testedzéshez képest.

Egy nap alatt végezték a vizsgálatokat, amely során a Mallory Park Versenypályán próbálhattak Abarth F595, 595 Esseesse és 595 Competizione típusokat, majd ezt követően a Loughborough Egyetem tornatermében végeztek különféle testedzéseket a résztvevők. Az örömszintet mérhető élettani adatok alapján és az alanyok által kitöltött kérdőívek összesítésével állapították meg.