Apránként adagolja a BMW a márka rajongóinak, hogy bizony hamarosan jön az utolsó tabu ledöntése is, és elsőkerékhajtású autót fognak piacra dobni. Egyszer már megmutatták a BMW Concept Active Tourert, amelyet már félig szériaautóként is láthattak az automotor.hu weboldalon, most pedig egy kicsit átalakították a belső teret és átfényezték a karosszériát, és kész is a BMW Concept Tourer Outdoor.

A legnagyobb újdonság, hogy a hátsó ülés ledöntésével két bicikli beltérben való szállítására nyílik lehetőség – az első kerekek és a nyergek levétele után, előbbieket a jobb ülés mögött, utóbbiakat a padló alatt lehet tárolni. Természetesen a burkolatok könnyen tisztíthatóak.

Újfent az 1,5 literes, háromhengeres benzines turbómotor-elektromotor kombinációjából állították elő a 190 lóerő rendszerteljesítményű hibrid hajtást. A belső égésű motor, az elektromos hátul hajt, akkumulátorról mintegy 30 km-t tud megtenni az autó. Kevesebb, mint 8 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a csúcssebesség 200 km/óra, és mindehhez 2,5 l/100 km alatti szabványos átlagfogyasztást ígérnek. Nem tudni, mikor lesz hivatalos az elsőkerékhajtású BMW egyterű, valószínűleg tavasszal, a Genfi Autószalonon.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!