Április 29-én kerítettek sort a kecskeméti Mercedes autógyár bővítésének bejelentésére, és ebből az alkalomból rögtön 185 milliárd Ft-os beruházás alapkőletételére is sort kerítettek.
“Kecskemét jelenleg is a kompakt autók termelési hálózatának meghatározó pillére, és a jövőben is az marad. A magyarországi gyár szerepe ezen további – a kompakt autók új generációjának gyártását előkészítő – fejlesztéssel még tovább erősödik az üzletág nemzetközi termelési hálózatán belül” – nyilatkozta Michael Göbel, a Mercedes-Benz Cars kompakt autók termeléséért felelős nemzetközi vezetője.

Fotó: Bús Csaba Fotó: Bús Csaba

A beruházásból mintegy 80 milliárd Ft megy az új, 99 ezer négyzetméteres új karosszériaüzemre, amelynél a lehető legtöbb természetes fényt engedik majd be, barátságosabbá téve a munkakörülményeket. Fejlesztik a már meglévő üzemeket is, a présüzemben a felületkezelési folyamatokat korszerűsítik, és a következő generációs kompakt autóknál már teljesen robotizált lesz a logisztikai lánc, azaz önjáró robotok viszik a szükséges alkatrészeket az egyes munkaállomásokhoz – a kecskeméti lesz az első Mercedes gyár, ahol megvalósul ez utóbbi rendszer.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. közel 4.000 munkavállaló számára biztosít munkahelyet. 2015-ben a kecskeméti gyár több mint 180.000 kompakt autót gyártott. Az első Magyarországon is gyártott termék a B-osztály volt; míg 2013-ban a négyajtós CLA coupé, illetve 2015 januárjában a CLA Shooting Brake gyártását is megkezdte a kecskeméti gyár. Külön büszkeség, hogy ez utóbbi két típust kizárólag itt Magyarországon gyártják az egész világ – több mint 180 országa – részére.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!