Kezd betelni a pohár Oroszországban a politikusok mindent és mindenkit semmibe vevő magatartásán, amit jól jelez a legújabb botrány. A Duma elnöke, Sergei Naryshkin Szentpéterváron járt, és ahol az őt szállító konvoj haladt, ott a rendőrök minden más forgalmat megállítottak.

Az egyik kereszteződésben pont a sor elején állt egy autó, amikor a hús-vér rendőrök beálltak az őt közepére, felülbírálni a villanyrendőrt. Azonban egy beteggel a kórházba siető mentőautó pont ekkor ért oda, az alábbi 5 perces videón nagyjából 2 percnél lehet először hallani a szirénázást. Mivel a rendőrök a fülük botját se mozdítják, a mentős ordítozik a hivatalos közegekkel, akik ezt követően se engedik tovább, megvárják, amíg a politikus konvoja elhalad, majd szabadjára engedik a forgalmat. Talán ha 1-1,5 percet veszített így a mentőautó, azonban a beteg meghalt kórházba szállítás közben.

Az igazi felháborodást az váltotta ki, hogy a Duma szóvivője az eset után a következőt nyilatkozta: „Nem erősítették meg a tragikus esetről szóló információkat. Pontatlan információk alapján keltenek bulvárhíreket.” Ezt az állítást egyértelműen cáfolja a videó.

A kereszteződésben posztoló rendőrök egyébként ha akarták volna, se engedhették volna útjára a mentőautót, mert egy belső utasítás szerint a politikusok konvojai elsőbbséget élveznek minden más közlekedővel szemben. A rendőrség egyébként elsőre nem akarta, de a közvélemény nyomására mégis vizsgálatot indított az ügyben. Nem valószínű, hogy a belső utasítást kiadó vezetőket fogják majd felelősként kihozni…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!