Hosszú távú együttműködésről szóló megállapodást írt alá 2011. augusztus 31-én Dr. Max Nitzsche, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. ügyvezető igazgatója, Horváth Attila, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója, és Dr. Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere. A stratégiai partnerség célja a szakképzések megújítása annak érdekében, hogy naprakész elméleti valamint gyakorlati ismeretekkel rendelkező technikusokat és szakmunkásokat képezzenek a miskolci Andrássy Gyula Szakközépiskolában.

A megállapodás rögzíti a Bosch és Miskolc Önkormányzatának azon szándékát, hogy együttműködnek az ipar igényeihez alakított rugalmas szakképzési kínálat és a legkorszerűbb tananyagok kidolgozásában a felvételi eljárásoktól a vizsgáztatásig. A szerződés az összefogás általános elemeit rögzíti, és alapot biztosít ahhoz, hogy a Bosch és együttműködő partnere a miskolci Andrássy Gyula Szakközépiskola a képzési program részleteit tartalmazó szerződést megkösse.

Az első „Bosch osztály” a 2012/2013-as tanévben indul gépgyártósori gépkezelő szakmunkás, és mechatronikai technikus specializációval. Az együttműködés következő lépéseként a Bosch az iskola képviselőivel közösen már idén szeptemberben felkeresi Miskolc tíz általános iskoláját, hogy megismertessék a program részleteit a szülőkkel és a gyerekkel. Az egyedülálló képzés keretében a Bosch nemzetközi szintű gyakorlati oktatást nyújt majd és a legmodernebb technológiával felszerelt tanműhelyt biztosít a diákok számára.