Vlagyimir Putyin 2018-ban ül majd bele a hazai fejlesztésű páncélozott limuzinjába, a moduláris alapra készítenek még normál – kereskedelmi forgalomban is megvásárolható lesz – lépcsős hátú luxusautót, szabadidő-autót és egyterűt is. Utóbbi is része lesz az elnöki konvojnak, ebben utaznak majd azok a vendégek, akiknek valamilyen okból nem jut majd páncélozott limuzin.
kortezs2
Nem családi használatra szánt járműről, sokkal inkább luxus-tárgyalóról beszélhetünk, amelynek utasterét extra nagy méretű nyílásokon keresztül lehet megközelíteni. Dupla A oszlop, tolóajtó hátul és kétszárnyú, oldalra nyíló csomagtérfedél a főbb jellemzők, no meg az a tény, hogy az elegáns megjelenés miatt jól elkülönül a motorháztető és a szélvédő. Műszakilag a testvérmodellekhez igazodik az egyterű, azaz Porsche-fejlesztetésű 4,5 literes V8-as biturbót kap majd ez is, és összkerékhajtás is választható lesz.
kortezs3
A fejlesztés egyébként a terveknek megfelelően halad, egy németországi laboratóriumban már elvégezték az első lépcsős limuzin-prototípusok töréstesztjét, állítólag 5 csillagosnak megfelelő a védelem. Az orosz luxusautó-modellcsalád sorozatgyártása 2018 végén indul, az elnöki konvoj járműveit már ez előtt elkészítik majd.

kortezs4

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!