Meglepően szokatlan módját választotta új modelljének leleplezésére a Kia, hiszen a hazájában K3, Észak-Amerikában Forte, a világ többi részén (egyelőre nincs szó európai forgalmazásról) Cerato néven árult autót először egy dél-koreai bevásárlóközpontban leplezték le, majd ezzel egy időben közreadták az első képeket is.

A korábban már látott rajzokhoz hasonlatosan igen lendületes vonalvezetést kapott az új, alsó-középkategóriás lépcsős hátú autó, amely elődjéhez képest hosszabb, szélesebb és laposabb lett, és a tengelytávolságát is megnövelték. Azonban egyelőre nem számszerűsítették a változásokat.

Azt is elárulták, hogy teljesen új padlólemezre építették fel a karosszériát, valószínűleg arról van szó, hogy az új Ceed alatt is használt alapokat vették alapul. Annyit lehet tudni még a K3/Forte/Cerato jövőjéről, hogy valamikor 2014 folyamán kétajtós kupé és ötajtós ferde hátú karosszériával is bővül a választék. Ez arra utal, hogy a jelenlegi felosztáshoz hasonlóan Európán kívüli vásárlóknak készül ez a kompakt, bár nem lehet kizárni, hogy a lépcsős hátú eljut hozzánk – Közép- és Kelet-Európába.

Ez egyelőre csak találgatás, ahogy az is, hogy milyen erőforrás kerül a motortérbe. Az 1,6-os benzinmotor tűnik a legvalószínűbbnek (120 és 135 lóerős változatban), illetve a kupéhoz minden bizonnyal választható lesz majd az 1,6-os, 205 lóerős turbómotor is. Hamarosan várható további hivatalos információ a Kia K3/Forte/Cerato-val kapcsolatban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!