Akinek van némi józan esze, az tisztában van azzal, hogy a mi érdekünket szolgálja a KRESZ-nek az a passzusa, miszerint csak akkor szabad behajtani a vasúti átjáróba, ha onnan ki is tudunk hajtani, nehogy bennmaradjunk. Ellenkező esetben olyan történik az autónkkal, mint ezzel a szegény Samarával.

Szóval a BMW 3-as sofőrje úgy hajt be a vasúti átjáróba, hogy nem tudja azt elhagyni az álló sor miatt. A vonat meg közeledik, a sorompók egymás után csukódnak le. Noha az előtte lévő kar indul meg utolsóként, ismeretlen béemvésünk csak néz, hogy mi van, de nem mozdul. Aztán meg azzal a dilemmával szembesül, hogy megkarcoljam a fényezést, vagy inkább haljak meg? Dönteni nem tud, de segítségére siet a felvételt készítő autó sofőrje, aki a sorompót felemelve kitessékeli a veszélyes zónából emberünket. Lehet, hogy néhány autóban nem fedélzeti alkoholvizsgálóhoz kellene kötni a motorindítás lehetőségét, hanem intelligenciateszthez…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!