A luxuskategóriában ugyan jól szerepel a Maserati Ghibli és a Quattroporte, de kis hazánkban ebben a kategóriában a szabadidő-autókat keresik a vásárlók, ezért is fontos a Levante az olasz márka számára. Világszinten is hasonló a helyzet, a teljes Maserati-termelés felét adja majd az újdonság.

Fotó: Lővei Gergely Fotó: Lővei Gergely

Az új kategória ellenére a márka összes jellegzetes formaelemét megkapta a szabadidő-autó, még az alacsony orrot is sikerült egész jól összehozni az egyébként magas építésű karosszériával. A magyarországi bemutatóra érkezett példány Blue Emozione színű külsővel, barna belsővel dögösen nézett ki. A Levante kétféle 3 literes V6-os motorral érhető el Magyarországon, a Twin Turbo benzines változatot (430 LE) a Ferrari gyártja Maranellóban, a dízel pedig 275 lóerős teljesítménnyel érkezik a piacra.

Azt emelték ki, hogy még a dízelnek is egyedülálló motorhangja van, a Maserati Active Sound rendszere – nem hangszórós rásegítés, hanem a kipufogórendszerbe épített pillangószelepek segítségével generált öblösebb hangzás –, amely „nyolchengeres körüli hangot generál” még a dízelnek is. Az alapáron adott összkerékhajtás tizedmásodperccel reakcióidővel kapcsol hátsókerékhajtásról összkerékhajtásra, és ha a nagy teljesítményű utcai abroncsok is úgy akarják, akár terepezni is lehet vele. Persze közúton sokkal jobb formát mutat a Levante, szükség esetén 5,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-s sebességre és 264 km/h-s csúcssebességet érhet el ott, ahol ez megengedett. A Maserati nem hisz a végsebesség-korlátozásban, hiszen az ő autójuk még 250 km/h felett is ugyanolyan biztonságosan uralható, mint alatta.

Már rendelhető az autó a Wallis Pest Maserati szalonjában, az első tesztautók júniusban érkeznek, az első ügyfélautókat júliusban adják át megrendelőiknek. Aki egyébként csak most adja le a rendelését a dízelmotorral kicsivel több, mint 25, benzinmotorral 31 millió Ft-os indulóárral rendelkező Maserati Levante-ra, a nagy érdeklődés miatt csak augusztus-szeptember körül számolhat az átadással.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!